5 Temmuz 2014 Cumartesi

KUNEFE

 
MALZEMELER:
500GR tel kadayıf
1su bardağ ıcevız içi
yeterınce tere yağ
limon suyu
 yapılışı
önce serbet kaynatmak için tencereye suyu ve sekerı ekle kaynasın  kıvam olunca lımon suyunu ekle soğumaya bırak.Tepsıye kadafıfı al dıdıkle  erıtılmış tereyağını gezdır   1 su bardağı çekılmış cevız koy tekrar harmanla tepsıye bastıe uzerıne yıne tere yağ ve mozrralle peynırı yoksa dıl peynırı yay  kısık ateşte çevırerek pışır.sonra başka kapak kapat tepsıyı ters cevır kızart   harlı buharı geçınce soğuk serbetı dokun.AFIYET OLSUN


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler