15 Temmuz 2014 Salı

İÇ BAKLA

  • 500 g ayıklanmış iç bakla
  • 1 Çay bardağından 1 parmak eksik zeytin yağı
  • 5 dal taze sarımsak
  • 5 dal taze soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Sıcak su
  • Tuz ve şeker
Baklayı ayıklayıp,her taneciğin üzerine bir çizik atıyoruz. Sarımsak ve taze soğanı ayıklayıp ince kıyıyoruz. Tencereye zeytin yağını alıyoruz,yeşillikleri kısık ateşte hafif kavuruyoruz. Baklaları da ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam ediyoruz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri ekliyoruz, ardından 2 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. (yaklaşık 20 dk)
Afiyet olsun..

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler