15 Temmuz 2014 Salı

FASULYE DIZMESİ

  • 1 kg körpe çalı fasulye
  • 3-4  adet kurusoğan
  • 4 adet iri domates
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 bardak sıcak su
Fasulyenin kılçıklarını temizleyip, kırmadan ayıklıyalım, domatesin birini bütün bırakıp diğer üç tanesini ve soğanları halka halka doğrayalım.Geniş bir çelik tencerenin ortasına bütün domatesi koyup, en alta bir sıra halka soğan ,üzerine bir sıra domates,üstüne fasulyeleri dizerek bitene kadar devam edelim. Tuz, şeker,sarmısak, zeytinyağının yarısı ve sıcak suyu koyduktan sonra, dizmemiz pişerken bozulmasın diye üzerine  yağlı kağıt ve tabak ( bu şekilde fasulyenin rengi değişmiyor) kapatalım.Kısık ateşte PİŞİRELİM kapağı açıp  kalan zeytinyağı ekliyelim ki fasulyemiz parıldasın, lezzeti artsın. Soğumasını bekledikten sonra  sevıs tabağını kapatıp ters çevırelım.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler