9 Temmuz 2014 Çarşamba

ETLI GUVEÇ

Puan verebilmek için yapmalısınız.Kaç Kişilik: 4-6 kişilikHazırlama: 10dkPişirme: 2 saat 30dk



  • 750 gr kuşbaşı et
  • 1 kg domates
  • 1 kg patlıcan
  • 7 adet yeşil biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Tuz karabiber pul biber
  • Yeterince zeytinyağı
Önce kuşbaşı etler güvecin tabanına döşenir. Üzerine kesilmiş patlıcanlar konur. Soğanlar yemeklik doğranıp üzerine konur. Biberler de kesilip eklenir. Sarımsaklar da serpilir, salçada suyla ezilir ve eklenir. Baharatlar eklenir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Kesilmiş domatesler en üstüne konur. Onunda üzerine dilim dilim kesilmiş domatesler konur. Az su ilave edilir ve en kısık ateşte 2 saat pişirilir. Afiyet olsun.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler