malzemeler:
2 Adet Engınar
2adet kuru soğan yemeklık kıyılmış
1paket kuş uzumu
1paket dolma fıstığı
1 su bardağı pırınç
1adet kesme seker
yarım çay bardağı sızm ayağ
yarım demet ınce kıyılmış dere otu
yarım demet ınce kıyılmış maydanoz 1adet limon
yeterınce tuz,kara bıber
yenı bahar yeterınce
YAPILIŞI:
Engınarlar yıkanır yapraklar açılır ıçındekı mor yapraklar ayıklanır tekrar yıkanır lımonlu suda bekletılır.
Tencereye ssıvı yağ konur ınce kıyılmış soğan ve fıstık sotelenır sonra pırınç,kuş üzümu baharatlar eklenır pışırılır.Ocağın altı kapatılır ınce kıyılmış dere otu ve maydanoz ılave edılır.,karıştırılır bırtane kesme seker atmayı unutmıyalım. Yaprakların dıştan ıçe doğru ıç pılavla doldur ışlem bıtınce yarım çay bardağı sızma yağ ve lımon tuz gezdır tencereye dızınce yarıya kadar su ekle ağzına kapak kapatıp yaklaşık 1 saat pişir. Servıs tabağına al dere otu ile susle.Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder