Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Tepsimizi tereyağıyla yağlıyoruz. CEVIZ koyuyoruz. Kadayıfları kesiyoruz ve elimizle birbirinden ayırarak ufalıyoruz. Havalandırdığımız tel kadayıfı yine tepsinin üzerine serpiştirerek koyuyoruz.
Kadayıfın yarısını koyduktan sonra, öğütülmüş CEVIZI üzerine serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üzerine yine havalandırarak koyuyoruz. Üzerine elimizle iyice bastıryoruz sonra eritilmiş tereyağını döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilımış olan şerbeti, ilk sıcaklığı çıkan kadayıfın üzerine gezdirerek döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
TEPSİDE KADAYIF
400 gr. tel kadayıf
1 kase DOVULMUŞ CEVIZ
150 gr. tereyağı
1 kase DOVULMUŞ CEVIZ
150 gr. tereyağı
0 yorum:
Yorum Gönder