Malzemeler (2 – 3 kişilik)
3 çay bardağı kısırlık ince bulgur
1 orta ya da büyük boy soğan, incecik kıyılmış
2- 3 diş sarımsak, incecik kıyılmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatli kaşığı domates salçası
2 – 3 kaşık zeytinyağı
2 – 3 kaşık nar ekşisi
1 çay kaşığından az (kaşığın ucuyla) sumak ekşisi (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Yarım limonun suyu (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Bir kaç dal maydanoz, incecik kıyılmış (miktarı damak zevkinize göre ayarlayın)
1 – 2 adet yeşil soğan; incecik kıyılmış
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Kaynar su
Tuz
Yapılışı:
- Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını alıp ısıt Soğan ve sarımsakları ekleyip şeffaflaşana dek kavurdum.
- Salçaları ekleyip 5 dakika daha kokusu çıkana dek kavurmaya devam ettim.
- Bulguru ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam ettim.
- Üzerini örtecek kadar kaynar suyunu ekleyip kapağını kapat Hemen ocağın altını söndürüp dinlenmeye bırak
- Bulgur suyu çekip 15 – 20 dakika dinlenmesi lazım
ını ve yeşilliğini ekleyip karıştırdım. Damak zevkinize göre biraz daha dinlendirip ya da hemen servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder