10 Haziran 2014 Salı

KISIR YAPILIŞI

Malzemeler (2 – 3 kişilik) 

3 çay bardağı kısırlık ince bulgur
1 orta ya da büyük boy soğan, incecik kıyılmış
2- 3 diş sarımsak, incecik kıyılmış
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 tatli kaşığı domates salçası
2 – 3 kaşık zeytinyağı
2 – 3 kaşık nar ekşisi
1 çay kaşığından az (kaşığın ucuyla) sumak ekşisi (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Yarım limonun suyu (bkz. Tarifle ilgili notlar)
Bir kaç dal maydanoz, incecik kıyılmış (miktarı damak zevkinize göre ayarlayın)
1 – 2 adet yeşil soğan; incecik kıyılmış
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Kaynar su
Tuz 

Yapılışı:


  1. Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını alıp ısıt Soğan ve sarımsakları ekleyip şeffaflaşana dek kavurdum.
  2. Salçaları ekleyip  5 dakika daha kokusu çıkana dek kavurmaya devam ettim.
  3. Bulguru ekleyip 2 dakika daha kavurmaya devam ettim.
  4. Üzerini örtecek kadar kaynar suyunu ekleyip kapağını kapat  Hemen ocağın altını söndürüp dinlenmeye bırak
  5. Bulgur suyu çekip 15 – 20 dakika dinlenmesi lazım
     ekşisini, tuzunu, baharat

    ını ve yeşilliğini ekleyip karıştırdım. Damak zevkinize göre biraz daha dinlendirip ya da hemen servis yapabilirsiniz. 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler