22 Nisan 2014 Salı

KÖFTE YATAĞINDA PATLICANLI KÖFTE(ADIYAMAN YÖRESI

Adıyaman Köftesi nasıl yapılır?
  • Patlıcanları közleyin.
  • Kabuklarını soyup temizleyin.
  • Soğanı rendeleyin. Köfte malzemelerini iyice yoğurun. Az yoğurursanız köftepişerken dağılabilir.
  • Bir strech film üzerine köfte harcından bir parça alıp yayın.
  • Orta kısmına bir patlıcanı koyun ve strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını üzerine kaplayın.
  • Elinizle baş ve alt kısımlarını düzeltin.
  • Bir fırın tepsisine patlıcan köftelerini dizin ve üzerine hafif yağ gezdirin.
  • 200 derecelik fırında,üzerini örtmeden kızarana kadar pişirin.not:yazdan kalma domates sosunuz varsa dokun harıka oluyor

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler