10 Nisan 2014 Perşembe

ELMALI TURTA

Elmalı turta hazırlanışı;

Elmalı turta, 3 tane elmanın kabuklarını soyalım ve rendenin kalın dişli yeri  rendeleyelim. elmaları pişmesi için bir tencerenin içerisine alalım ve suyunu verip çekene kadar pişirelim. Elmaların suyunu çekmesine yakın içerisine dövülmüş ceviz içleri ile birlikte şekeri ilave delim ve karıştıralım.

Harcın bir birine yapışmasını önlemek için sürekli karıştıralım ve bu şekilde pişirelim. Kısık ateşde pişme işlemi gerçekleşen elmaların üzerine tarçın ilavesi yapalım ve ocağın altını kapatalım. İç harcı, hazır hale gelen turtaların şimdi hamurunun hazırlanmasına sıra geldi. Bunun için öncelikle bir hamur karıştırma alalım ve içerisine margarini, sütü, toz şekeri ve yumurtayı ekleyip parmak uçlarımızla karışımı, iyice bir birine yedirircesine yoğuralım.

Sürekli harmanlanarak boza kıvamı alan malzemenin üzerine un, vanilya ve kabartma tozu ilavesi yapıp, hamuru kulak mememsi kıvamını alıncaya dek yoğurmaya devam edelim.

İstenilen kıvama gelen hamuru eşit 5 parçaya ayıralım. Her parçayı yaklaşık 30 cm çapında bir merdane vasıtası ile açalım ve elde edilen parçalardan 8’er parça çıkartalım. Bütün parçaları tezgah veya mutfak masasının üzerine dizelim ve içerlerine hazır hale getirdiğimiz iç harçtan birer kaşık koyalım.

İç harcı ,bütün hamurlara eşit şekilde paylaştırdıktan sonra sigara böreği sarar gibi saralım ve fırın tepsisine dizelim. Tepsinin altını yağlamaya gerek yok. Hamurun içerisinde yer alan margarin veya tereyağı yapışmasını zaten önleyecektir.

Önceden 150 dereceye ayarlanmış fırında turtaları 20 dakika kadar pişirelim ve ardından fırının ayarını 175 dereceye çıkartalım. Üzerleri çok hafif pembeleşince elmalı turtaları fırından alalım ve servis tabaklarının üzerlerine dizelim. Arzuya göre servis edilirken üzerlerine pudra şekeri serpiştirilebilir.

Afiyet olsun…

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler