Malzemeler (keki
için)
·
3 yumurta
·
1 türk kahvesi
fincanı toz şeker
·
1 türk kahvesi
fincanı yoğurt
·
1 türk kahvesi
fincanı sıvıyağ
·
1 türk kahvesi
süt
·
1 paket kabartma
tozu
·
1 paket vanilya
·
2 su bardağına
yakın un
Şerbeti için
·
3 çay bardağı
toz şeker(portakallarınız çok tatlıysa şeker oranını azaltabilirsiniz.)
·
1 su bardağı su
·
2 su bardağı
portakal suyu
·
bir portakalın
kabuğunun rendesi
Hazırlanışı
Şerbetimizin tüm malzemelerini tencereye alıp
bir taşım kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.
2 yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz.sıvı
yağ yoğurt ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
kabartma tozunu vanilyayı ve ununu eleyerek ekleyip
pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.
yağlanmış kalıba karışımı döküp,170 derece fırında pişiriyoruz.
pişen kekimize hazırlağımız şerbeti ilave ediyoruz.bir
süre dinlendirdiğimiz tatlımızı arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servise
sunuyoruz...
0 yorum:
Yorum Gönder