14 Şubat 2014 Cuma

SEVGİLİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN BUYURUN PORTAKALLI TATLIYA


Malzemeler (keki için)



·        3 yumurta

·        1 türk kahvesi fincanı toz şeker

·        1 türk kahvesi fincanı yoğurt

·        1 türk kahvesi fincanı sıvıyağ

·        1 türk kahvesi süt

·        1 paket kabartma tozu

·        1 paket vanilya

·        2 su bardağına yakın un

Şerbeti için

·        3 çay bardağı toz şeker(portakallarınız çok tatlıysa şeker oranını azaltabilirsiniz.)

·        1 su bardağı su

·        2 su bardağı portakal suyu

·        bir portakalın kabuğunun rendesi


Hazırlanışı




Şerbetimizin tüm malzemelerini tencereye alıp bir taşım kaynatıyoruz ve soğuması için bir kenara alıyoruz.

2 yumurta ve toz şekeri  çırpıyoruz.sıvı yağ yoğurt ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

kabartma tozunu vanilyayı ve ununu eleyerek ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz.

yağlanmış  kalıba karışımı  döküp,170 derece fırında pişiriyoruz.

pişen kekimize hazırlağımız şerbeti ilave ediyoruz.bir süre dinlendirdiğimiz tatlımızı arzu ettiğiniz şekilde süsleyip servise sunuyoruz...

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler