14 Şubat 2014 Cuma

PORTAKALLI KEK

Malzemeler:

  • 3 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Şeker
  • 1 çay bardağı Yoğurt
  • 1 çay bardağı Sıvı Yağ
  • 2 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
  • 1,5 su bardağı Un
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1 çay bardağı Portakalın Suyu

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırpıyoruz. 3-4 dakika kadar. İçine sıvı yağ, yoğurt, portakal suyunu ve portakal kabuğunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

2- Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Akışkan bir hamur elde ediyoruz.
3- kelepçeli kek kalıbı boyutu bu hamur için yeterlidir. Yaplayıp döküyoruz.
4- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. (Kürdan testi= kek kabarıp üstü pembeleştiğinde kürdanı daldırıp çıkardığınızda kürdanın temiz çıkması ya da hamurlu çıkmasıdır.. Temiz çıktığında piştiği anlamına gelir)
Afiyet olsun.http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler