Malzemeler:
- 3 adet Yumurta
- 1 su bardağı Şeker
- 1 çay bardağı Yoğurt
- 1 çay bardağı Sıvı Yağ
- 2 yemek kaşığı Portaka Kabuğu Rendesi
- 1,5 su bardağı Un
- 1 paket Kabartma Tozu
- 1 çay bardağı Portakalın Suyu
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve şekeri çırpma teliyle çırpıyoruz. 3-4 dakika kadar. İçine sıvı yağ, yoğurt, portakal suyunu ve portakal kabuğunu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
2- Un, kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz. Akışkan bir hamur elde ediyoruz.
3- kelepçeli kek kalıbı boyutu bu hamur için yeterlidir. Yaplayıp döküyoruz.
4- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz. (Kürdan testi= kek kabarıp üstü pembeleştiğinde kürdanı daldırıp çıkardığınızda kürdanın temiz çıkması ya da hamurlu çıkmasıdır.. Temiz çıktığında piştiği anlamına gelir)
Afiyet olsun.http.//belguzaranne.blogspot.com
0 yorum:
Yorum Gönder