28 Şubat 2014 Cuma

MERCIMEK KÖFTESİ

Malzemeler
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım demet maydanoz
  • 4-5 dal taze soğan
  • 2 dal dereotu (şart değil ama ben seviyorum)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 kaşık zeytinyağı
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Kuru nane, kimyon, tuz, karabiber, kırmızıbiber
  • Limon suyu


Mercimekler yıkanıp haşlanmak üzere 3 su bardağı suyla ocağa konur. (Düdüklüde haşlayacaksanız suyu biraz eksik koyun) Mercimekler haşlanırken kuru soğan ve sarımsak incecik doğranır. Yağda iyice kavrulan soğanlara salça eklenir. Beraber bir süre kavrulduktan sonra altı kapatılır. Mercimekler haşlanınca bulgur eklenir(Önemli olan bulguru mercimeğin kalan suyunu çekecek kadar koymaktır. Bulguru göz kararı eklemeniz daha doğru olacaktır). Bulgurla mercimek bir iki kere karıştırılıp ocağın altı kapanır. Bu sırada yeşillikler doğranır. Sıcak olan mercimek ve bulgurun üstüne eklenir(Yeşillikler diri diri kalmasın diye). Mercimek ve bulgur el değecek kadar soğuduğunda salçalı soğanlı karışım, baharatlar, limon ve tuzu da eklenerek karıştırılır. ElImizi çok hafif yağlayarak şekil verilir. Servis tabağına yerleştirilir. http://www.nefisyemektarifleri.com
 
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler