12 Eylül 2013 Perşembe

KIYMALI KAPALI PİDE

Kiymali kapali pide:
 Hamuru icin:
1 kilo un
 1 tane yas maya
 3 yemek kasigi sivi yag
 1 yemek kasigi tuz
 Ilik su
 Ici malzeme:
 500 g kiyma
 3 sogan
 2 dis sarimsak
 Tuz, karabiber
 ½ bag maydonoz
 Unu yogurma kabina alin, ortasini acin ve sivi yag, tuz ve mayayi ilave edip ilik suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.
 Üzerini nemli bir bezle örtüp ilik bir ortamda mayalanmasini saglayin.
 Bir tavada yagi isitin,soganlari kücük dograyin, sarimsaklari ezin soganlar pembelesinceye kadar kavurup kiymayi ilave edin ve kiyma suyunu cekene kadar devam kavurup, tuz,karabiber ilave ettikten sonar kücük kiydiginiz maydonorlari karistirin.
 Hamurdan 8 tane esit büyüklükte pazi hazirlayip merdaneyle hamuru boyuna oval bir sekilde ince acin ( tahminen 25-30 cm uzunlukta) ve kavurdugunuz kiymadan hamurun üzerine yayip kenarlarini yukari kivirip birlestirin, üzerine yumurta sarisi sürüp yagladiginiz tapside 10 dakika kadar daha dinlendirin.
 Önceden isitilmis firinda 180 derecede hamuru kizarana kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra hemen hamurlarin üzerine biraz tereyagi sürün. Böylelikle pidelerin yumusak olmasini saglayacaksiniz


0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler