Kiymali kapali pide:
Hamuru icin:
1 kilo un
1 tane yas maya
3 yemek kasigi sivi yag
1 yemek kasigi tuz
Ilik su
Ici malzeme:
500 g kiyma
3 sogan
2 dis sarimsak
Tuz, karabiber
½ bag maydonoz
Unu yogurma kabina alin, ortasini acin ve sivi yag, tuz ve mayayi ilave edip ilik suyla kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp ilik bir ortamda mayalanmasini saglayin.
Bir tavada yagi isitin,soganlari kücük dograyin, sarimsaklari ezin soganlar pembelesinceye kadar kavurup kiymayi ilave edin ve kiyma suyunu cekene kadar devam kavurup, tuz,karabiber ilave ettikten sonar kücük kiydiginiz maydonorlari karistirin.
Hamurdan 8 tane esit büyüklükte pazi hazirlayip merdaneyle hamuru boyuna oval bir sekilde ince acin ( tahminen 25-30 cm uzunlukta) ve kavurdugunuz kiymadan hamurun üzerine yayip kenarlarini yukari kivirip birlestirin, üzerine yumurta sarisi sürüp yagladiginiz tapside 10 dakika kadar daha dinlendirin.
Önceden isitilmis firinda 180 derecede hamuru kizarana kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra hemen hamurlarin üzerine biraz tereyagi sürün. Böylelikle pidelerin yumusak olmasini saglayacaksiniz
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder