Malzemeler
2 bardak iran pirinci
200 gr tereyağı
100 gr margarin
12 bardak su
1 adet limon
tuz
İran Pilavı Tarifi nasil yapilir ?
Akşamdan Pirinci ayıklayıp tuzlu sıcak su ile ıslatın.(15saat beklemeli)
Zamanı dolunca ovalayarak bol su ile yıkayın.
Bir tencereye ölçüye göre suyu koyun; limon suyu ve tuz katıp kaynatın.
Kaynayan suya pirinci atıp 10-13dk haşlayıp suyunu süzün ve başka bir tencerenin içine alın.
Yağların yarısını minik minik parçalara bölüp pilavın üzerine serpiştirin kapağını kapatın, kısık ateşte erisin.. Kısık ateşte 1 saat dinlendirip iyice karıştırın ve servis tabağına alın.
Soğutmadan kalan yağları da aynı şekil minik parçalara bölün ve üzerine serpiştirerek servis edin..
?
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder