PORTAKALLI KEK:
Malzemeler:
3 yumurta
... 1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğu
dörtte bir su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı ceviz içi
1 portakalın suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya özü, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. Üzerine portakal kabugu rendeleyın.
Malzemeler:
3 yumurta
... 1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğu
dörtte bir su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı ceviz içi
1 portakalın suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya özü, portakal kabuğu, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip karıştırın.
Cevizi ve portakal suyunu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısınmış 175C fırında 25-40 dakika pişirin. Üzerine portakal kabugu rendeleyın.
0 yorum:
Yorum Gönder