Gönderen
belguzaranne
zaman:
07:36
Malzemeler:
25 tane dolmalık kuru patlıcan,
15 tane dolmalık kuru biber,
250 gr. yağlı kıyma,
2 su bardağı pirinç,
1 baş orta boy soğan,
1 baş kuru sarımsak,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay kaşığı karabiber,
tuz,
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
Yapılışı:
Kuru patlıcanlar bir tencerede üzerinesıcak su ilave edilerek,
yumuşayıncaya kadar kaynatılıp, ateşten alınır. Üzerine kuru biberler
konulup, ağzı kapatılarak 15 dk. bekletilir. Daha sonra biber ve
patlıcanlardan çıkan su beyazlaşıncaya kadar su değiştirlir.
Kuru soğan ve sarımsak soyularak doğranır. Pirinç iyice yıkanarak suyu
süzülür. Kıyma, domates ve biber salçası, doğranmış soğan ve sarımsak,
tuz,karabiber pirince ilave edilerek iyice karıştırılır. Patlıcan ve
biberler hazırlanan karışımla yarıyı geçecek şekilde ve fazla
bastırmadan doldurulur. Tencereye dairesel olarak yatık bir şekilde alta
patlıcanlar, üste biberler dizilir. Dolmanın üzerine ters çevrilmiş bir
tabak konur ve tencerenin kapağı kapatılır. Dolmalar bir bardak su ile
kaynamaya bırakılır. Dolma kaynamaya başlayınca, hafif ateşte 1 saat
kadar pişirilir. Sumak ekşisi veya limon suyu sulandırılarak dolmaların
üzerine gezdirilir.
NOTİ,ben patlıcanve bıberı yazdım .bu gun sadece bıber dolması .Afıyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder