180 gr yumuşatılmış tereyağı
100 g şeker
1 yumurta
Un 280 g
1 çay kaşığı vanilya
0.5 çay kaşığı kabartma tozu
çimdik tuz
3/4 fincan limon veya portakal suyu
tereyağı ve şeker ovulur.Yumurta ekleyin ve pürüzsüz bir hamur karıştırın.Tuz, vanilya ve kabartma tozu ile un ve yumurta-yağlı karışımı ekleyın Yumuşak bir hamur yoğrulur ve en az 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendırın
Fırını 180 dereceye kadar ısınıyor. Pişirme kağıdı veya folyo ve tereyağı ile rulo yapıp kesın bastırın
Topları bir ceviz boyutuna içine hamur küçük parçalara ve rulodan ayırır. Birbirinden bir msafede bir fırın tepsisine yayılır. Her parçayı. Çay kaşığı (ıslatın iyidir) veya başparmak la bastırın ,pembeleşinceye dek kızartın.. Kızarana kadar pişirin 10-15 dakika
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
5 ay önce
0 yorum:
Yorum Gönder