main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
10:52
- Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
- Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
- Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
- Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
- Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
- Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
- Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
- Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
- Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
- Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
not.patlıcanlar yazdan hazırlandı
0 yorum:
Yorum Gönder