20 Şubat 2013 Çarşamba

KARNI YARIK NASIL YAPILIR?

Karnıyarık malzemeleri



Karnıyarık nasıl yapılır?


  1. Patlıcanların başını ve sert taraflarını kesiniz
  2. Ortalarını kayık şeklinde oyup, çıkarın.
  3. Kızgın yağda hafif pembe kızartınız
  4. Kıymanın çoğunu küçük küçük doğranmış soğan, yeşil biber ve yağla kavurunuz.
  5. Kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış iki domates ilâve edip bununla da hafıf kavurunuz.
  6. Ateşten alıp, kalan kıymayı tuzu karabiberi koyup, karıştırınız.
  7. Patlıcanların oyuk kısmı üste gelmek üzere bir tepsiye diziniz.
  8. Patlicanların oyuk kismına kıymayı doldurup, üzerine birer domates dilimi koyunuz.
  9. Su ilâvesiyle fırın veya ateş üzerinde 15-20 dakika pişiriniz.
  10. Ateşten alınca servis tabağına bozmadan koyup üzerine maydanoz serpiniz.
not.patlıcanlar yazdan hazırlandı

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler