20 Kasım 2012 Salı

PORTAKALLI KEREVIZ

PORTAKALLI KEREVIZ:




...


Malzemeler

2 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet kuru sogan
1 çaybardagi zeytinyag
3 adet kesme seker
1-1,5 su bardagi portakalsuyu
tuz

...


Portakallı Kereviz tarifi


Kerevizin kabuğu soyulup iki parmak kalınlığında halka şeklinde doğranır. Limonlu suda bekletilir. Diğer yanda doğ­ranmış soğan, yuvarlak doğranmış patates ve havuç harmanlanıp tencerenin dibine yayılır. Sebzelerin üzerine halka doğradığı­mız kerevizler yerleştirilir. Tuzu ayarlanır. Portakalların suyu sıkılıp yemeğin üzerine gezdirilir. Orta hararetli ateşte 1 bar­dak su ilavesi ile 25 dakika pişirilir. Pişen kerevizler servis tabağına alınır. Bir kaşık yardımı ile tenceredeki sebzeler kerevizlerin üzerine yerleştirilir. Dereotu ile süslenip soğuyunca servis yapılır.Ben dere otu koymadım.Afıyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler