11 Kasım 2012 Pazar

AZIRLANIŞI:Karıştırma kabına kabağı ve ka
bak içlerini rendeliyoruz. Bir süre suyunu salması için bekletiyoruz. Suyunu salınca kabak içlerini avucumuzda iyice sıkarak başka bir kaba alıyoruz. İçine yumurtaları kırıyoruz. Dereotunu, maydanozu, yeşil soğanı ve ıspanağı ince ince doğrayarak karıştırma kabına alıyoruz.

Üzerine beyaz peyniri ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Hepsini karıştırıyoruz. 4 tepeleme kaşık un ilave ederek yoğuruyoruz. Kızartma yağını ocağa alıyoruz.

Mücver karışımından kaşıkla parçalar alıp kızgın yağa bırakıyoruz.
Kızarttığımız mücverleri havlu kağıda alıyoruz. Yoğurdu çırpıyoruz ve içine taze sarımsak yaprağı doğruyoruz.
Mücver ve sarımsaklı yoğurdu servis tabağına alarak servis ediyoruz.

KABAK MÜCVERİ


3 kabak içi
1 kabak
2 yumurta
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam yeşil soğan
1 tutam ıspanak
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
ustasından un ölçüsü
SOSU İÇİN:
yoğurt
sarımsak

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler