29 Ekim 2012 Pazartesi

ETLI NOHUTLU BAMYA

Malzemeler
• 1 su bardağı nohut
• 500 gr. bamya
• 1 adet soğan
• 3 adet domates
• 4 diş sarımsak
• ½ limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı salçası
• 1 su bardağı su
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
Yapılışı
1. Bamyaların baş kısmını kesip çok ince olacak şekilde kenarlarını alın.
2. Soğan ve sarımsağı temizleyip ince ince kıyın.
3. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
4. Tencerede ısıttığınız zeytinyağında önce soğan ve sarımsakları hafifçe kavurun.
5. Ardından domatesleri ekleyerek birkaç dk. daha kavurup haşlanmış nohut, bir bardak salçalı su ve limon suyunu ilave edin.
6. Kaynamaya başladıktan sonra bamyaları yıkayıp bekletmeden tencereye aktarın.
7. Kısık ateşte 30 dk. pişirin ve ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakıp servis yapın.

Afiyet olsun
NNOT.Tarıfını hamarat abladan yazdım teşekkürederım
Afiyet olsun

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler