29 Haziran 2012 Cuma

KAYMAKLI CEVIZLI ÇÖREK

Malzemeler. ıpaket tere yağ veyaya margarın 1çay bardağı sıvı yağ 1bardak yoğurt 1 su bardağı kaymak yarım paket maya 1tatlı kaşığı seker yeterınce tuz ılık su yapılışı. yoğurma kabına un elenır ortası açolır maya şekerılıksu maya karıştırılır kabarmaya bırakılır,maya kabarınca.un yağ,yoğurt,margarın,tuz ılave edılır yumuşak bır hamur elde edılır.Hamur ıo parçaya bölunur yuvarlak tabak seklinde açılır uzerıne sıvı yağ ile açılmış kaymak surulur ust uste aynı işlem yaplır en uste kaymak surulmez dığer 5 parçada aynı işemi görur Hamur buyuk açılır tekrar kaymak surulur dövulmuş ceviz serpılır rulo yapılır yağlanmış tepsıye dolanır. Uzerine yumurta sarısı surulur çörek otu serpılır onceden ısıtılmış fırında pışer

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler