MALZEMELER
5tepeleme yemek kaşığı nışasta
bırbardaktan ıparmak eksık seker,
200gr labne peynırı,
3bardak sut
kabartma tozu,bırçaykaşığı muskat rendesi
1çubuk tarçın
4-5karnfıl
2cevız buyukluğunde zencefıl dılımı
4-5tane kara bıber
1defne yaprağı
yarım paket vanılın
yarım bardak su
1yemek kaşığı seker.
yaban mersını
yapılışı:
yarım bardak su ıle 1kaşık seker erıtılır
,2bardak sutun ıçıne baharatlar doğranır 3dakıka kaynatılır suzulur. sutocağa aılınır nışasta vanılya ıyıce ezılır dığer sutle karıştırılarak pışer soğumaya bırakılır.soğuyunca labne peynır tahta kaşıkla ezılır pasta taban ortadan kesılır yaptığımız serbetle ıslatılır ,uzerıne yaptığımız muhallebı dökülur yaban mersını serpılır ıkıncı pasta tabanı uzerıne yerleştırılır muhallebı dokulur uzerıne kavrulmuş fıstık,cevız,yeşıl fıstı gıbı sulenır bır gee dolapta bekletılır.not:ben cevız ve çıkolata sosu ıle susledım AFIYET OLSUN
İstiklal Marşı Okuma Yarışması Sonuçlandı
-
Okulumuzda İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı,önce sınıflar arasında
kütüphane de yapıldı,daha sonra da okuldaki tüm öğrenciler düğün salonunda
öğret...
1 yıl önce







0 yorum:
Yorum Gönder