31 Ağustos 2011 Çarşamba

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI

YOĞURT TATLISI 4 yumurta 1,5 su bardağı yoğurt 4,5 su bardağı şeker (1 bardağı hamura, 3,5 bardağı şuruba) 1 su bardağı un 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı irmik 125 gr. katı yağ yarım limon suyu 1 paket kabartma tozu 3,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup haline getirilir. Yumurta ve şeker iyice çırpılarak, limon kabuğu rendesi, yoğurt, un, irmik, erimiş yağ ilave edilerek tekrar karıştırın. En son olarak kabartma tozunu da ilave ederek hafifçe karıştırarak, hamuru yağlanmış tepsiye dmküp üzerini düzeltin. Orta hararetli fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şurubu dökerek üzerine kapak kapatın hafif ateşte suyunu çektiriniz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapınız

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler