29 Nisan 2011 Cuma

KEREBİCİMERSIN YÖRESINE AIT

kerbıcı tatlısımalzemeler. çövenkremasıiçin: 2adet çövenotu 5 su bardağı su,,1su bardağı .pudra sekeri 100gr erımış ılık margarın 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra sekeri yarım çay bardağı ırmık 2 yumurta alabıldığıkadar un HAZIRLANMASI.çövenotu yıkanır tencereye alınır.4 bardak su ılave edılır,bırgece bekletılır.sabah çöven sıcakken seker ılave eılır.2 saat kaynatılır aada karıştırılır.su azalırsa 1.5 buçuk su eklenır.Suzulur.ılıyınca mıkserle köpük köpük oluncaya dek çırpılır.koyulaşıncaya ek 1 saat çırpılır.mıkserı dınlendırın.kurabıye için 1yumurta,seker.yağ,ıyıcece karıştırın.İrmıklerı ılaveedın.alabıldığı kadar un koyun (yumuşak bır hamur olmalı) cevızden buyuk parçalar alın ıçlı köfte seklınde oyun içine yeşil fıstık doldurun yuvarlayın.önceden fırın ayarınıza göre ısıtın benım fırınım kek turu hamurur150 derecede ıyı pışırıyor servıstabağına alın .uzerıne çöven sosou dökün. uzerıne kremea tarçınla susleyın Afıyet Olsun

You might also like:

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler