2 Nisan 2011 Cumartesi

1 Comment

Posted by belguzaranne 26/03/2011 in Uncategorized

Keki İçin : •250 gr ıspanak (tahminen blenderdan geçirilmiş hali 3 yemek kaşığı) •4 yumurta •1 su bardağı sıvı yağ •1 su bardağı şeker •1 yemek kaşığı tereyağı •1 paket vanilya •1 paket kabartma tozu •Aldığı kadar un Muhallebi İçin •4 su bardağı süt •1 çay bardağı toz şeker •2 çay bardağı un •1 yumurta sarısı •1 paket vanilya Üzeri İçin : •1 poşet krem şanti •1 su bardağı süt Ayrıca : •2 çay bardağı süt (keki ıslatmak için) hazırlanışı •250 gr ıspanağın sadece yapraklarını temizleyip 1,5 su bardağı kadar su ile haşlayın. •Ispanaklar haşlanınca suyunu süzüp blenderdan geçirin. Kıvamı krema gibi olmalıdır. •Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Sıvı yağı, tereyağını ve krema haline gelmiş ıspanağı ekleyip tekrar çırpın. •Biraz un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek normal bir kek kıvamında kek hamuru elde edin. •Küçük bir tepsi ya da kek kalıbını yağladıktan sonra, hamuru dökün ve 170 C’de pişirin. •Kekiniz pişerken muhallebiyi hazırlayın. Toz şeker ve unu tencereye alın ve karıştırın. •Daha sonra sütü ve yumurta sarısını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek tencerin altını yakın ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. •İndirmeye yakın vanilyayı ilave edin. Muhallebi pişince ocaktan indirin ve ara sıra karıştırarak kaymak tutmadan soğumasını sağlayın. •Muhallebi soğurken krem şantiyi 1 bardak süt ile çırpın. •Kek pişince kalıptan çıkarın ve kenarlarını incecik kesin. Kestiğiniz kek parçalarını toz gibi olana kadar blenderdan geçirin. Pasta hazırladıktan sonra üzerine serpilmek üzere kenara ayırın. •Keki yanlamasına ortasından bir bıçak yardımıyla ikiye ayırın. Altta kalacak olan katını 1 çay bardağı süt ile ıslatın. •Yapmış olduğunuz muhallebinin yarısını ıslatmış olduğunuz kekin üzerine döküp yayın. Üzerine krem şantiden bir miktar yayın ve ikinci kat keki üzerine koyun. •Üst kat keki de 1 çay bardağı süt ile ıslatıp üzerine önce muhallebiyi yayın ve daha sonra kalan krem şantiyle pastanın her yerini düzgünce kapatın. •Üzerine daha önce blenderdan geçirdiğiniz kekin kenarlarını serpiştirin. Bu işlem pastanızın üzerine çam fıstığı serpilmiş görüntüsü verecektir.

ÇİĞ KÖFTE

ÇİĞ KÖFTE

250 GR DANA KIYMA YAĞSIZ

400 GR INCE BULGUR

2 YEMEK KAŞIĞI BIBER SALÇASAI

2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

150 GR ISOT

2 ADET KURU SOĞAN

4 DIŞ SARMISAK

YARIM DEMET TAZE NANE

YARIM DEMET MAYDANOZ

1 BAĞ TAZE SOĞAN

2TATLI KAŞIĞI KIMYON

2TATLI KAŞIĞI YENI BAHAR

1 TATLI KAŞIĞIREYHAN

YARIM KAŞIK TARÇIN

YARIM KAŞIK KARA BIBER

1TATLI KAŞIĞI TOZ SEKER

TUZ

YAPILIŞI:

SARMISAK,KURU SOĞAN INCE KIYILIR,YOĞURMA KABINA ALINIR,SALÇALAR ILAVE EDILIR HARMANLANIR BULGUR KARIŞTIRILIR YOĞURULUR ÖZLEŞENE DEK SONRA BAHARATLAR,INCE KIYILMIŞ MAYDANOZ.SOĞNANE ILAVE EDILIR IYICE YOĞURULUR ISOT LA IYICE OZLEŞTIRILIRARA RA ÇAY BARDAĞI SU ILAVE EDILEREK YOĞURULUR ,MARULLA YADA KIVIRCIKLA LIMONLA SERVISE SUNULUR,(NOT BIZIM EVDE LIMON KULLANAMIYORUZ

)AFIYET OLSUN

1 Comment

Posted by belguzaranne 19/03/2011 in hünerli mutfak

Leave a comment

Posted by belguzaranne 18/03/2011 in Uncategorized

Malzemeler

  • 1 paket ince tel kadayıf
  • 300 gr tuzsuz peynir
  • Yarım paket tereyağı
  • Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

  • Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
  • Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
  • Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
  • Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
  • İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
  • Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
  • Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
  • Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
  • Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
  • Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
  • Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
  • Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
  • Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
  • Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.

Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.(not:.bı ateşte çevırerek pışırıyoruz

Leave a comment

Posted by belguzaranne 15/03/2011 in KUNEFE TATLISI

Malzemeler

  • 1 paket ince tel kadayıf
  • 300 gr tuzsuz peynir
  • Yarım paket tereyağı
  • Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı

  • Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
  • Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
  • Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
  • Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
  • İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
  • Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
  • Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
  • Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
  • Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
  • Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
  • Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
  • Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
  • Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
  • Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.

Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.(not:.bı ateşte çevırerek pışırıyoruz

Hırka

Hırka

Etiketler:

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler