ÇİĞ KÖFTE
ÇİĞ KÖFTE
250 GR DANA KIYMA YAĞSIZ
400 GR INCE BULGUR
2 YEMEK KAŞIĞI BIBER SALÇASAI
2 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
150 GR ISOT
2 ADET KURU SOĞAN
4 DIŞ SARMISAK
YARIM DEMET TAZE NANE
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 BAĞ TAZE SOĞAN
2TATLI KAŞIĞI KIMYON
2TATLI KAŞIĞI YENI BAHAR
1 TATLI KAŞIĞIREYHAN
YARIM KAŞIK TARÇIN
YARIM KAŞIK KARA BIBER
1TATLI KAŞIĞI TOZ SEKER
TUZ
YAPILIŞI:
SARMISAK,KURU SOĞAN INCE KIYILIR,YOĞURMA KABINA ALINIR,SALÇALAR ILAVE EDILIR HARMANLANIR BULGUR KARIŞTIRILIR YOĞURULUR ÖZLEŞENE DEK SONRA BAHARATLAR,INCE KIYILMIŞ MAYDANOZ.SOĞNANE ILAVE EDILIR IYICE YOĞURULUR ISOT LA IYICE OZLEŞTIRILIRARA RA ÇAY BARDAĞI SU ILAVE EDILEREK YOĞURULUR ,MARULLA YADA KIVIRCIKLA LIMONLA SERVISE SUNULUR,(NOT BIZIM EVDE LIMON KULLANAMIYORUZ
)AFIYET OLSUN
Malzemeler
- 1 paket ince tel kadayıf
- 300 gr tuzsuz peynir
- Yarım paket tereyağı
- Antep fıstığı
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
- Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
- Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
- Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
- İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
- Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
- Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
- Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
- Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
- Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
- Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
- Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
- Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
- Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
- Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.
Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.(not:.bı ateşte çevırerek pışırıyoruz
Malzemeler
- 1 paket ince tel kadayıf
- 300 gr tuzsuz peynir
- Yarım paket tereyağı
- Antep fıstığı
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
- Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
- Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
- Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
- İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
- Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
- Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
- Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
- Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
- Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
- Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
- Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
- Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
- Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
- Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.
Not: Fırında da aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırını 200°C’de ısıtın. Tepsiyi fırına yerleştirin ve her iki yüzünü de ters düz ederek kızartın.(not:.bı ateşte çevırerek pışırıyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder