25 Şubat 2011 Cuma

SUTLU IRMIK TATLISI

MALZEMELER 1 kg süt 1 su bardağı irmik 7 çorba kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı kuru uzum süs için:kuru uzum dövülmüş antep fıstığı veya tarçın HAZIRLANIŞI Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.kuru uzumle susleyın arzuya göre tarçın serpın Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler