27 Şubat 2011 Pazar

SU BÖREGI

Malzemeler Hamur için: 5 yumurta 1 bardak su 7-8 su bardağı un Tuz Yufkalar için: 3 litre (20 bardak) sıcak su 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 litre soğuk su Tuz İçi için: Yarım kilo ufalanmış beyaz peynir 1 küçük kase ayçiçek yağı Su böreği yapmanın püf noktaları nelerdir? Yapılışı Hamur malzemelerini geniş ağızlı, çukur bir kaba koyun. Ilık suyu ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru avuç içi büyüklüğünde 8 parçaya ayırın.Fırın tepsisini börek içine ayırdığınız yağ ile yağlayın. İlk hamuru tepsinin büyüklüğünde açın. Yufkalar için bir tencerede su kaynatırken diğer bir tencereye de soğuk suyu koyun.Yufkalar için hazırladığınız kaynar suya ilk yufkayı atın ve 1-2 dakika haşlayın. Haşlanan yufkayı parçalamadan sudan alın ve soğuk su tenceresine atın.Yufkayı alıp yağlanmış tepsiye düzgünce yerleştirin. Üzerine yağdan biraz sürün ve beyaz peynir dökün.Kalan hamurlar için de aynı adımları uygulayın. Tüm yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine basarak düzleyin. Yağın kalanını böreğin üstüne sürün.Fırın tepsisini ocağa koyun, orta ateşte pişirin. Böreğin önce ilk yüzünü, kızardıktan sonra ters yüz ederek alt yüzünü pişirmelisiniz. Su böreğiniz hazır.(NOT BEN TER YAĞI İLE YAPARIM KOY PEYNIRI ILE HARIKA OLUR

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler