malzemeler.
250gr sana
3su bardağı un
2.5yemek kaşığı yoğur
1su bardağı pudra sekerı
1çay kaşığı kabartma tozu
1kahve fıncanı toz seker
bırkahve fıncanı cevvız
1tatlı kaşığı tarçın
ıkı adet elma
yapılışı:
* Elmaların kabuğunu soyduktan sonra,çekirdek kısmını çıkartıp rendeleyin.Bir tencereye elmaları ve şekeri koyun, orta ateşte elmalar marmelat halini alana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Piştikten sonra cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın,soğumaya bırakın. * Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. * Kabartma tozunu ve unu tezgaha birlikte eleyin. Ortasını büyükçe bir boşluk bırakarak havuz gibi açın. * Oda sıcaklığındaki Sana yağını,yoğurdu ve pudra şekerinin yarısını unun ortasına koyarak kaşıkla iyice karıştırın. * Karışıma etrafından un katarak bir hamur yapın. Hamuru elinizi bırakana kadar yoğurun. * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın. * Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. * Yağlanmış fırın tepsisine kapatılan kısımları üste gelecek şekilde 3 parmak aralıkla yerleştirin. * Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar pişirin.Tepsiyi fırından çıkartın,soğuduktan sonra kurabiyeleri servis tabağına alın,üzerine pudra şekeri serperek veya sade olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder