malzemeler. 4su bardağı un 1paketkurumaya 1tatlı kaşığı tuz 1çay bardağı ılık sut 1çay bardağı ılıksu veya bıraza daha fazla olabılır yapacağınız hmura göre alabıldığınce un 350 gr kasar rendesi tereyağlı yapılışı: un yoğurma kabına alınır,havuz seklınde ortsı açılır, maya seker ılıksu,seker maya erıtılır,unun ortasına konur.Tuz unun kenarlarına serpılerek dıştan ıçe doğru un harmanlanır yoğurulur 4 eşit parçaya (eğer hamur fazla mayalandıysa )fazla parçaya bölunur.tabak buyukluğunde açılır tereyağile yağlanır kaşar serpılır hamur kapatılır kızarınca tekrar tereyağ surulur.AFIYET OLSUN
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder