23 Ocak 2011 Pazar

DUĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası İçin Gerekli Malzeme:• 1 kilo kemikli koyun eti, • 2 kaşık tereyağı, • 1 soğan, • 6 bardak et suyu, • 3 kaşık un, • 3 yumurta, • 2 limon, • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, • 1 kaşık domates salçası, • 1 kaşık kuru fesleğen

Düğün Çorbası Yapilisi:• Eti ve soğanı 10 bardak suda kaynatın. Kaynarken biriken köpükleri, kefini, temizleyin. Etler kemiklerden ayrılmaya başlayana dek 1-1,5 saat kadar pişirin. • Tencereyi ateşten alın. Etleri çıkarıp, kemiklerini ayıklayın. • Et suyunu süzüp, 6 bardak suyu bir tencereye alıp, kaynatın. • Diğer tarafta bir kasede unu, bir kaç kaşık su ile eritin, tuzunu ekleyin ve uzerine kaynamakta olan et suyundan bir iki kepçe koyun, karıştırın. • Bu karısım kaynamakta olan et suyuna yavaşça ilave edin ve iyice yedirin. • Ayiklanan etleri corbaya ekleyin ve kisik ateste kaynatmaya devam edin. • Limon suyunu uc yumurta sarisi ile bir kasede cirpin. Terbiyeyi bir iki kepce corba suyu ile sulandirip, tencereye katin. Corba bir iki fokurdayinca atesi sondurun. • Kucuk bir tavada yagi eritin, domates salcasi ve kirmizi pul biberi yagin icinde ezerek eritin. • Çorbayı servis tabagina alin, uzerine salcali-biberli yagi gezdirin, feslegeni serpistirin ve servis yapın. • Afiyet olsun….

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler