8 Aralık 2010 Çarşamba

Kırmızı turp çok faydalı! Uzmanların araştırmalarına göre kırmızı turpun insan vücuduna faydaları beyaz turpa nazaran daha fazla. Kırmızı turpun sert yapısının yanı sıra içeriğindeki vitamin değerlerinden kaynaklanıyor. C vitamini, kalsiyum, potasyum ve demir kaynağı kırmızı turp, cildi güzelleştirip, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra kırmızı turp, hastalığa doğal şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Mide ve bağırsağı çalıştıran, sindirimi kolaylaştıran, öksürüğe, romatizmaya ve damar sertliğine iyi geldiği yaygın olarak bilinen kırmızı turp, bağırsakları adeta dezenfekte ediyor, kabızlığı gideriyor. Kırmızı turpun en büyük özelliği ise içeriğindeki antioksidan etki. Bu etki kırmızı turpta, turba rengini veren maddenin içeriğinden dolayı beyaz turptan daha fazla bulunuyor. Kırmızı turpun antioksidan etkisi, vücutta kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Bu kanser türleri arasında ise akciğer ve kalın bağırsak kanserleri ilk sırada yer alıyor. Kırmızı turpun içeriğinde yüksek oranda bulunan folik asit ve demir vitamini kansızlığa iyi geliyor. Bu nedenle kırmızı turpu hamile kadınların mutlaka tüketmesi öneriliyor. Kırmızı turp, emziren annelere de süt yapıcı özelliği nedeniyle tavsiye ediliyor. Yüksek oranda potasyum içeren kırmızı turp, bu özelliği ile yüksek tansiyon hastalarına da şifa kaynağı oluyor. Uyarılar Hasat döneminin kış mevsimi olması nedeniyle, bu mevsimde daha fazla tüketilen kırmızı turp, sağlık deposu özelliklerinin yanı sıra mide rahatsızlığı olanlarda midede yanma, geğirme ve gaz yapıyor. Bu nedenle, midesi rahatsız olanların tüketimde aşırıya kaçmamaları tavsiye ediliyor. Kırmızı turp, ayrıca bedenin iyot emilimini azaltıyor. Bu nedenle, fazla miktarda kırmızı turp tüketenlerin, iyot yönünden zengin besinleri ve iyotlu tuz almaları da öneriliyor.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler