4 Ekim 2010 Pazartesi

Malzemeler

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Hazırlanışı
  1. Soğanlar küp küp doğranır.
  2. Tencerede 1 yemek kaşığı su ve zeytinyağı ile kapak kapalı vaziyette pişirilir.
  3. Suyunu çekince fıstıklar ilave edilir.
  4. Fıstıklar pembeleşince pirinçler ilave edilip 3 – 4 dakika kavrulur.
  5. Sıcak su ilave edildikten sonra kuş üzümü ve baharatlar eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. İç hazırlandıktan sonra yapraklar 10 dakika sıcak suda haşlanır.
  7. Tencerenin dibi yaprak ile kaplanır.
  8. Yaprakların geniş tarafına br miktar iç konularak kenarlar üzerine gelecek şekilde kalanır ve yaprak sarılır.
  9. Sarmalar düzgüce tencereye dizilir.
  10. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar su ve limon suyu konulur.
  11. Biraz da zeytinyağı gezdirilir.
  12. Pişirmeye başlamadan önce bir tabak ile sarmaların üzeri dağılmamaları için kapatılır.
  13. Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler