22 Ekim 2010 Cuma

hulya gedık arkadaşıma teşekkürler


yaptigi arastirmalar sonucunda ortaya cikan sasirtici gerceklerden bazilari:
- Bir yilan 3 yil uyuyabilir. - Bal bozulmayan tek gidadir. - Ordegin sesi yanki yapmaz. - Denizyildizlarinin beyni yoktur. - Uzum mikrodalga firinda patlar. - Insan yilda en az bin 460 ruya gorur. - Ictigimiz sular 3 milyar yasindadir. - Karinca iki hafta su altinda yasayabilir. - Insan kalbi dakikada 60-80 defa carpar. - "Pi" sayisinin bir milyarinci rakami 9'dur. - Dunyada insanlardan daha cok tavuk var. - Insanin kalca kemigi betondan daha saglamdir. - Turkiye'de Mehmet adinda 1 milyon 229 kisi var. - Sabahlari elma kahveden daha fazla uykunuzu acar. - Yercekimsiz ortamda mum alevi kure seklinde olur. - Otomobil sayisi insan sayisindan 3 kat daha hizli artiyor. - Bir kilo limonda bir kilo cilekten daha fazla seker vardir - Dogum gununuzu en az 9 milyon kisiyle paylasiyorsunuz.
- Cin'de Ingilizce konusan kisi sayisi Amerika'dan daha fazladir.
- Eksi 90 derecede nefesimiz, havanin ortasinda donar ve duser. - Eger ayni zamanda aksirir, hickirir ve gaz cikarirsaniz, patlarsiniz. - Bir bardak sicak su, buzdolabinda soguk sudan daha cabuk donar.
- Dunyada bir yilda gercek paradan daha fazla Monopol parasi basiliyor. - Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin icindeki kaloriden daha fazladir. - Vucudumuzdaki tum damarlari uc uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder.
- Uzayda yercekimi olmadigi icin astronotlar aglayamaz. Cunku gozyasi asagi dusmez. - Insan daha cok oksijen alabilmek ve vucudundaki karbon gazini bosaltmak icin esner. - Insan bir gunde 28-33 bin litre hava, 500-700 litre oksijen, 2 kilogram yiyecek tuketir.
- Dunyanin en hizli kusu bogazli kirlangictir. 3 saniye sureyle saatte 128 km. surate ulasmistir.
- Kahve sarhos bir insanin ayilmasina yardimci olmaz. Hatta cogu zaman alkolun etkisinin artmasina yol acar. - Elma, sogan ve patatesin tadi aynidir. Fark sadece tamamen kokularindan kaynaklanir. Aslinda hepsi tatlidir. - Kibrit kutusu buyuklugundeki altin kulcesi yufka gibi acilarak bir tenis kortu buyuklugune kadar yirtilmadan uzatilabilir.
- Insan uzun sure bir bobrek ve bir akcigerle, midesiz, dalaksiz yasayabilir, ama karacigersiz bir dakika bile yasayamaz. - Bir pire, kendi buyuklugunun 150 kat yuksekligine ziplayabilir. Bu orani tutturmak icin insanin yaklasik 30 metre ziplamasi gereklidir. - Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmaz, sizi gizler. Sivrisinegin alicilarini bloke ederek sizin orada oldugunuzu anlamalarini engeller.
- Asik oldugumuzda beynimiz "phenylethylamine" uretir. Bu kalp atisinizi hizlandirir ve sizi mutlu yapar. Bu kimyasal madde cikolatada da vardir. - Klinik olum sonrasi insan 5 dakika icinde hayata geri getirilebilir. 5 dakika sonra beyin hucreleri olmeye baslar, ama yine de bu sureyi 5 dakika daha uzatmak mumkundur.

3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ne kadar ilginç bilgiler çoğunu ilk kez duydum .teşekkürler canım

uyar-dan dedi ki...

yazı çok güzel ve faydalı bilgiler var arkadaşınıza ve size çok teşekkürler sevgiler

Lalique dedi ki...

Bu bilgiler çok yararlı hem de ilginç
teşekkürler
sevgiler

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler