Duygularla ilgili gönderilerinizde bana tuhaf gelen bir durum var;
“YÜREK / KALP” ile “SEVGİ / AŞK ve benzeri” kavramları biribirine bağlantılandırılarak verildiğinde (ki neredeyse hep böyle veriliyor) ben biraz anlayış sarsıntısı geçirerek zar zor adapte oluyorum, çünkü; Sevgi, Aşk ve benzeri kavramlar DUYGUSAL kavramlar olup bu konular BEYİN denilen organın konusudur. KALP, kaslardan ibaret bir pompadır, duygulardan etkilenmesi (bildiğim kadarıyla) beyinden gelen komutlarladır. Bu keşfin yapılmasının üzerinden 100 yıldan fazla geçti.
Yani bu “kalp” ile “duygu” çeşitlerini alakalandırmaktan vazgeçip başka bir sistem bulmak lazım.
“YANLIŞ TEMEL ÜZERİNE DOĞRU BİNA OLMAZ”
(Olursa da tuhaf kullanışsız güvensiz oluyor)
Bu konuda meraklıları aralarında konuşup bir çözüm aramalılar (ki benim gibi anlayışı zayıflar zorlanmasınlar). Beyin görmezlikten gelinip alakasız organ "kalp" den bahsediliyor hep.
1 yorum:
Bence; Beyin materyalist zihniyette akıl, akılcılık, maddecilik anlamı taşıyorsa, kalp bir o kadar duygusallık, aklıyla değil hisleriyle davranma anlamlarını taşıyan simgelerdir. Simgelere çok takılmamak lazım. Tabiki bütün vücut fonksiyonları beyin kontrolünde oluyor... Herkes kalbin hissedemediğini düşünemediğini bilir aslında. Sevgilerimle :)
Yorum Gönder