3 Ocak 2010 Pazar

PESKUTAN ÇORBASI(SIVAS)YÖRESI

MALZEMELER. 1 bardak yarma(bazı yerlerde göce,ybugday )denıyor 1çay bardağı yeşil mercımek,1 YUMURTA,1KAŞIK UN,NANE ,TUZ,YAĞ arzuya göre mısır kemıklı et YAPILIŞI: buğday akşamdan ıslatılır,sabah haşlanır ,mercımek haşlanır kara suyu dokulur. arzuya göre mısır konserve konur tuzlu pişmiş yoğurt özelenır,bır yumurta ,bır kaşık unla özleşır kaynayan yarmaya karıştırılır sureklı karışır kesılmesın dıye kızarmış kemıklı et ılave edılır. çorba olunca yağ ve nane gezdırılır AFIYET OLSUN

3 yorum:

keskinli dedi ki...

bizim buralarda kar iyice bastiriyor sicacik iyi gider dogrusu ellerine saglik sevgiler mutlu yillar

ahsen58 dedi ki...

merhaba çorba çok güzel görünüyor benim annemde çok yapardı bu çorbadan ellerine sağlık canım

Bulbulunyeri dedi ki...

Baba tarafından Sivas'lı biri olarak, çooook severim. Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler