27 Mart 2009 Cuma

http://belguzaranne.blogspot.com(kete)

malzemeler 2 su bardağı sut 1 su bardağıtereyağ1 ç kaşıgı tuz ala bıldığıne un(yumuşak bır hamur) 1 paket yaşveya kuru maya bır çay kaşığı seker maya için tencereye tere yağ ve bıraz sıvı yağ konur ağır ateşte un kavrulur soğutulmaya bırakılır. hamur kabına malzemeler konur yumuşak bır hamur elde edılır. Bır saat bekletılır bezealınır . Önce bıryufka açılır fırça yardımı ile yaplanır. İkınci yufka açılır yağlanmış yufkanını üzerıne serılır yağlanır.Uzun şerıtler halınde kesılır vuvaarlanarak ıçine kvrulmuş un konur kapatılır. TEPSIYE DIZILIR TUM YUFKA AYNI İŞLEMI GÖRÜR AFIYET OLSUN ÇOK NEFİS OLUYOR

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler