AYVATATLISI: 3 ayva 2 elma akyısı kurusu kabuktarçın kızamıksekeri karanfıl içi için.2 elma 2 ayva rendelenecek(limon suyu) yapılışı. önce derın bırkaba lımon suyu yapılır.)ayvalaryıkanıp ikiye kesılır.Ortasından çekırdeklerı çıkarılır.Sonra lımonlu suya atılır.kabuk tarçınbır ıkı kalem kırılır tencerının altına yayılır.5-6adet karanfılde tencereye serpiştırılır.kayısıla doğranır .Ayvanın içine yerleşir rendelenen ayvave elmalar eklenır5oo gr sekeratılır tabı tatlı sevenler fazla atabılır. yarım lt su gezdırılıriçine kızamık sekeri eritılır çekırdekleride atılırkaynatılır pışınce tepsıye dızılır. servıs yaparken pudra şekerı ve cevız ıle suslenır .(not ben kızamık sekerı koymadım. AFIYET OLSUN ÇOK HAFIF
Yemeksepeti
-
Merhaba,şimdilerin modası getir ,götür,trendyol,yemek sepeti furyasına ben
de giriş yapmış bulunmaktayım.
Başta ters gelse de,alışınca büyük kolaylık ve...
1 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder