13 Mart 2008 Perşembe

Mayonez Kavanozu ve 2 Fincan Kahve:

Mayonez Kavanozu ve 2 Fincan Kahve:

Ne zaman hayatında bazı seyler taşınamaz hale gelirse, ne zaman 24 saat kısa gelmeye başlarsa, o zaman mayonez kavanozu ve 2 Fincan Kahveyi hatırlayınız!

Bir gün bir Felsefe profesörü, elinde birkaç kutu oldugu halde derse gelir. Ders basladiginda, hiçbir sey söylemeden, önüne büyükçe bir mayonez kavanozunu alir ve agzina kadar tenis toplari ile doldurur ve ögrencilere kavanozun dolup dolmadigini sorar;

Ögrenciler ittifakla kavanozun doldugunu ifade ederler, Bu sefer profesör önündeki kutulardan bir tanesinden aldigi çakil taslarini, çalkalayarak kavanoza döker, böylece çakil taslari kayarak, tenis toplarinin aralarindaki bosluklari doldurur ve ögrencilere tekrar kavanozun dolup dolmadigini sorar, onlar da 'evet' doldu derler, profesör bu defa masanin üzerindeki diger kutuyu eline alir ve içindeki kumu yavasça kavanoza döker.

Tabii Ki kumlar da çakil taslarinin aralarindaki bosluklari doldurur.

Ve tekrar ögrencilere kavanozun dolup dolmadigini sorar,Ögrenciler de koro halinde 'evet' derler.

Bu sefer profesör masanin altinda hazir bekleyen 2 fincan kahveyi alir ve kavanoza bosaltir, Kahve de kumlarin arasinda kalan bosluklari doldurur. Ögrenciler gülerler!

Profesör ögrencilerin gülüsünü destekleyerek 'eveet' Diyerek;

Ben 'Bu kavanozun sizin hayatinizi simgeledigini ifade etmeye çalistim ' Der.

Söyle ki; Bu tenis toplari hayatinizdaki önemli seylerdir; aileniz, çocuklariniz, sıhhatiniz, arkadaslariniz ve sizin için önemli olan seylerdir.

Diger seyleri kaybetseniz de, bu önemli seyler kalir ve hayatinizi doldurur.

O çakil taslari ise daha az önemli olan diger seylerdir; isiniz,

eviniz, arabaniz vs.

Kum ise diger ufak tefek seylerdir.

'Sayet Kavanoza önce kum doldurursaniz...' diye, anlatmaya devam eder, 'çakil taslarina Ve özellikle de tenis toplarina (yeterli) yer kalmaz.

Ayni sey hayatimiz için de geçerlidir. Vaktinizi ve enerjinizi ufak tefek seylere harcar, israf ederseniz, önemli seyler için vakit kalmayacaktir. .

Dikkatinizi mutlulugunuz için önem arz Eden seylere çevirin. Çocuklarinizla oynayin. Sagliginiza dikkat edin. Esinizle yemege çikin. Evinizin ihtiyaçlarini karsilayin. Öncelikle tenis toplarini kavanoza yerlestirin. Öncelikleri, siralamayi iyi bilin . Gerisi hep kumdur.

Bu Ara Bir ögrenci sorar; 'Peki, O iki fincan kahve nedir?'

Profesör gülerek: 'Bu soruyu bekliyordum, Hayatiniz ne Kadar dolu olursa olsun, her zaman dostlariniz ve sevdiklerinizle bir fincan Kahve içecek kadar yer vardir !!!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hayırlı cumalar arkadaşım.,sevgiler.CafeRose

Adsız dedi ki...

yorum için teşekkürler.bir fincan kahve içmeye geldim.nede olsa kavanozda bizede yer var.çok güzel bir yazıydı.büyük keyif alarak okudum.paylaşım ve emeğin için çok sağol.
bu arada ALLAH'ıma bin şükür, kilo problemim yok.o yüzden rahat rahat börek yapıyorum.
mutlu hafta sonları dilerim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Slm. Güzel bir hafta sonu dilerim.Saygılar.www.mabett.com

Adsız dedi ki...

Slm. iyi akşamlar dilerim arkadaşıma. Sevgiler.Caferose

Adsız dedi ki...

Günaydın arkadaşım,sevgiler.CafeRose

Adsız dedi ki...

Sevgiler arkadaşıma.CafeRose

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler