main |
sidebar
Gönderen
belguzaranne
zaman:
22:07
KAZANDIBI
Malzemeler:
6 su bardağı süt
3 yemek kaşığı pirinç unu
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Servisi için:
Bir yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
tencerenin içine süt, pirinç unu, mısır nişastası ve toz şekeri
ekleyerek çırpma teli yardımı ile çırpın.
malzemeler iyice karıştıktan sonra karışımı ocağın
üzerine alın.
Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Muhallebi kıvam almaya başlayınca ocağın altını kapatın ve
muhallebinin içine tereyağı atın ve erimesi için hızlıca karıştırın.
YAKMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
Kazandibinin en önemli özelliği dibinin yanık olmasıdır. Bu yanık tat
kazandibine ayrı bir lezzet katar. Yakma işlemi
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın ve ocağın altını yakın.
Hazırlanan kazandibi muhallebisinden bir kepçe alın ve tepsinin
üzerinde tarçın ve pudra şekeri ile karıştırın.
Karışımı tepsinin üzerine iyice yayın ve tepsiyi çevire çevire pudra
şekeri, tarçın ve muhallebiyi pişirin. Bu işlemden sonra karışım
esmerleşecektir.
Daha sonra tüm muhallebiyi iyice tepsinin tabanına yaydığınız
karışımın üzerine dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzeltin.
Tatlıyı, buzdolabında yaklaşık 3 saat bekletin.
Tatlının tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra tatlıyı, şeritler
halinde kesin ve rulo şeklinde sarın.
Tatlıları servis tabağına alın ve tarçınla servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder