31 Ocak 2019 Perşembe

NOHUTLU ERIKLI BAMYA CORBASI

NOHUTLU ERIKLI BAMYA CORBASI
Malzemeler

  • Bir kase kuru bamya ( buzlukta da varsa oda olur 500 gram kadar)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • çok küçük doğranmış  kuş başı
  • 1 orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 kaşık sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • kuru nane
  • 2 dış sarımsak
  • 1 kase ekşıerık

Etli Nohutlu Bamya  Corbası

 
 Buzluktan    taze bamya yarım kilo
  1. Tencereye yağı koyun, soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun. Salçayı  ve kuru nane  sarımsak ekle kavur  .suyu eklıyelım  et ıyıce pışmelı
 
  1. Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. erıgı ılave et
  2. Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın.
  3. Orta ateşte pişmeye bırakalım  ben haşlanmış nohut ve bamya ekledim yumuşayıncaya dek pışırıılır
 Afiyet olsun.
https.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler