7 Şubat 2019 Perşembe

TURUNCRECLI

TURUNC RECELI
MALZEMELER:
Görüntünün olası içeriği: meyve ve yiyecek
10 adet turunç meyvesi

1 kilo toz şeker

3 bardak su

YAPILIŞI:

1. Turunç meyvelerini bol su altında güzelce yıkayın. Turuncu dış
kısımlarını rendeleyin. Turunç kabuklarını reçelimizde kullanacağımız
için dış kısımlarını fazla derin rendelememeye gayret edin.

2. Dış kısmını rendelediğimiz turunç meyvelerini kabuklarından ayırmak
için önce dış kısımlarına eşit aralıklarla çizikler atın. Ardından
kabukları soyun. Kabukların iç beyaz kısımlarını bıçak yardımı ile
temizleyin.

3. Yorgan iğnesini ipliğe geçirin ve turunç kabuklarını sırasıyla
dolayarak iğneye batırdıktan sonra ipliğe geçirin.

4. 10 adet turunç meyvesinin kabuklarını hizalı bir şekilde ipe
dizmeye gayret edin. Rulo haline getirerek ipe geçirilen turunç
kabuklarının şekillerinin bozulmaması içinse, aralarında boşluk
kalmamasına özen gösterin. Sıkı aralıklarla ipe dizin. İpin her iki
ucuna da düğüm atın.

5. Derin bir tencere içerisine ipliğe geçirilen rulo turunç
kabuklarını koyun. Üzerini geçecek şekilde kaynamış su ilave edin ve
yaklaşık 7-8 dakika kadar turunç kabuklarını haşlayın.

6. Haşlanan turunçların suyunu süzün. Üzerlerini kaplayacak şekilde
soğuk su dökün.

7. Altı saatte bir turunç kabuklarının suyunu süzüp yeniden soğuk su
koyarak, 3 gün bu işleme devam edin.

8. Üç gün boyunca düzenli olarak suyu değiştirilen turunç kabuklarının
acımsı tadı gitmiş olacaktır. Bazen ikinci günde de turunç kabukları
tatlanabilir.

9. Turunç kabuklarını bir havlu peçete üzerine serin. Yaklaşık üç saat
içerisinde turunçların suyu süzülmüş olacaktır. Tatlanan ve kuruyan
turunç kabukları artık reçel yapmaya hazırdır.

10. Reçel tenceresi içerisine 3 bardak su ve toz şekeri aldıktan
sonra, orta ateşte şerbetin şekeri eriyene kadar karıştırarak pişirin.

11. Şerbet kaynama noktasına ulaştıktan sonra, ipliğe dizili olan rulo
şeklindeki turunç kabuklarını şerbetin içerisine ekleyin.

12. Reçeliniz kaynarken üzerinde biriken köpükleri her defasında tahta
kaşıkla sıyırın. Reçeli arada bir karıştırarak kısık ateşte pişirin.

13. Yaklaşık olarak bir saat boyunca kısık ateşte ağır ağır pişen
turunç reçelinin kıvamını test edin.

14. Reçelinizin kıvamı güzelse, içerisine yarım bardak kadar turunç
suyunu da ilave edin ve bir taşım daha kaynatın.

15. Turunç reçelinizi ocaktan aldıktan sonra, soluklanması için 3-4
dakika kadar bekletin.

16. Turunçları yün iplikten ayırın. Ardından reçelinizi cam kavanoz
içerisine kepçe ile doldurun.
srin yerde saklanır

htttps//belguzaranne.blogspot.com.//


.









Şartlar - Gizlilik - Google Ana Sayfası

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler