MAGNOLYA TATLISI
Malzemeler
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması (toz)
1 paket bebe bisküvisi sade (Eti cicibebe)
2-3 adet muz
Not :İsteğe göre burçak bisküvi ile yapabilir.Muz yerine çilek veya sevdiğiniz herhangi bir meyveyi koyabilirsiniz.
Yapılışı:
Süt,yumurta sarısı,toz şeker,nişasta ve vanilyayı tencereye alın,ocağı yakmadan karıştırın ocağı yakın koyulaşııncaya dek pışır
pudingi oda ısısında soğumaya bırakın.Pudinginiz soğuyunca içine pasta kremasını -toz halinde- ekleyin ve mikserle çırpın bu işlem için toz krema puding ile bütünleşince blenderdan yardım alın ki ,puding tamamen akışkan olsun
Sonra pudinginize arzuya göre çilek veya muz parçaları ekleyin yaptığınız bu karşımı servis ederken üzerine blenderdan geçirdiğiniz bisküvilerinizi koyun.
not.Arzuya göre hazır pudıngle de yapabılırsınız
.
Püf noktala puding malzemelerini ateşe koymadan önce karıştırın.
- Eğer magnolianızı muzlu yapacaksanız ve çok şekerli sevmiyorsanız toz şeker miktarını azaltın.
- Pudinge katacağınız toz kremayı sütle çırpmayacaksınız direk toz olarak puding karışımına katacaksınız.
- Toz kremayı puding ile karıştırıp mikserle çırpınca pütürlü bir görünümü oluyor blenderdan geçirmeniz pürüzsüz bir puding elde etmenizi sağlar.
- Servis yapmadan çok önce bisküvileri koymayın ki pudingin ıslaklığı ile bisküviler yumuşamasın
- Pudinginiz soğuk servis edilirse daha lezzetli olur
0 yorum:
Yorum Gönder