MalzemelerYarım kilo az yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 1 adet orta boy soğan 1 adet yumurta 3-4 dilim bayat ekmek 2-3 diş sarımsak 2 adet patates 5-6 adet yeşil biber 1 Yemek kaşığı dometes salçası 1 adet Domates (Süslemek için) Domates ve kırmızı biber sosu Karabiber Kimyon Tuz
soğan, sarımsak ve maydanozları ince ince kıyıyorsunuz. Bayat ekmekleri mutfak robotundan geçirdikten sonra yumurta, tuz ve baharatlarımızı ekleyerek, tüm malzemeyi kıymayla karıştırıyoruz.
köfte karışımını iyice yoğurup dinlendirmek. Kıyma karışımı dinlenmeye bırakın patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp, yıkadıktan sonra kızgın yağda hafif kızartıyorsunuz. Az kızaran pateteslerin yağını almak için havlu peçete üzerine çekın
Dinlenen kıyma karışımından parça parça alarak parmak uzunluğunda köfteler hazırlıyorsunuz ve hazırladığınız köfteleri kızgın yağda çok az kızartıyorsunuz. Kızarttığınız köfteleri kare şeklindeki borcamınıza alıyorsunuz.
Köfteleri borcam içerisine yuvarlak şeklide dizerek aralarına da patatesleri koyuyorsunuz. Hafif kızarmış biberleri köfte ve patetesler arasına diziyorsunuz. Dilimlenmiş domates ile yemeğinizi süslüyorsunuz.
Domates ve kırmızı biber sosundan 2yemek kaşığı ve 1 yemek kaşığıda salçadan alıp küçük bir tavada 2 bardak sıcak su ile bir süre pişiriyorsunuz. Hazırladığınız sosu tepsinin üzerine eşit miktarda döküyorsunuz ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorsunuz.Afıyet olsun
http.//belguzarannne.bogspot.com
MENU
ISLAK KEKK
IZMIRKOFTE
HAVUÇ SALATASI
YAYLA ÇORBA
ERIŞTE
AFIYET OLSUN
http//.belguzaranne.blogspot.com
|
0 yorum:
Yorum Gönder