18 Haziran 2015 Perşembe

İZMİR KÖFTE HAYIRLI IFTARLAR

İzmir Köfte Tarifi


MalzemelerYarım kilo az yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
3-4 dilim bayat ekmek
2-3 diş sarımsak
2 adet patates
5-6 adet yeşil biber
1 Yemek kaşığı dometes salçası
1 adet Domates (Süslemek için)
Domates ve kırmızı biber sosu
Karabiber
Kimyon
Tuz
 soğan, sarımsak ve maydanozları ince ince kıyıyorsunuz. Bayat ekmekleri mutfak robotundan geçirdikten sonra yumurta, tuz ve baharatlarımızı ekleyerek, tüm malzemeyi kıymayla karıştırıyoruz.
 köfte karışımını iyice yoğurup dinlendirmek. Kıyma karışımı dinlenmeye bırakın patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp, yıkadıktan sonra kızgın yağda hafif kızartıyorsunuz. Az kızaran pateteslerin yağını almak için havlu peçete üzerine çekın
Dinlenen kıyma karışımından parça parça alarak parmak uzunluğunda köfteler hazırlıyorsunuz ve hazırladığınız köfteleri kızgın yağda çok az kızartıyorsunuz. Kızarttığınız köfteleri kare şeklindeki borcamınıza alıyorsunuz.
Köfteleri borcam içerisine yuvarlak şeklide dizerek aralarına da patatesleri koyuyorsunuz. Hafif kızarmış biberleri köfte ve patetesler arasına diziyorsunuz. Dilimlenmiş domates ile yemeğinizi süslüyorsunuz.
Domates ve kırmızı biber sosundan 2yemek kaşığı ve 1 yemek kaşığıda salçadan alıp küçük bir tavada 2 bardak sıcak su ile bir süre pişiriyorsunuz. Hazırladığınız sosu tepsinin üzerine eşit miktarda döküyorsunuz ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyorsunuz.Afıyet olsun
http.//belguzarannne.bogspot.com








 


 
 
MENU
ISLAK KEKK
IZMIRKOFTE
HAVUÇ SALATASI
YAYLA ÇORBA
ERIŞTE

AFIYET OLSUN
http//.belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler