18 Haziran 2015 Perşembe

SEFTALİ REÇELİ

 
Malzemeler:
1 kilo şeftali
1 kilo şeker
1 limonun suyu
yarım su bardağı su
2-3 adet karanfil
Hazırlanışı: Şeftalilerimiz yıkayıp ince ince kabuklarını soyalım ve elma dilimi şeklinde doğrayalım. Doğradığımız şeftalileri reçelimizi kaynatacağımız tencereye alalım. Üzerine şekeri gezdirerek dökelim ve kapağını kapatıp mümkünse bir gece bu şekilde bekletelim. Bu şekilde şeftalimiz iyice sulanacaktır. Ertesi gün yarım su bardağı suyumuzu da ilave edip orta dereceli ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını iyice kısalım. Üzerinde köpükler oluşuyorsa eğer köpükleri tahta bir kaşık yardımıyla alalım. Bu şekilde reçelimizin suyu koyulaşana kadar kaynatalım. Yeterince koyulaşınca karanfil ve limon suyunu da ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım ve güneş bir yere koyup soğumasını bekleyelim. Soğuduktan sonra kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatıp serin ve gölge bir yerde saklayıp dilediğimiz zaman tüketebiliriz. Afiyet olsun.
http//belguzaranne.blogspot.com
 

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler