1 Temmuz 2014 Salı

İZMIR KOFTE


İzmir Köfte Tarifi
Malzemeleri: 750 gram kıyma,
1 adet yumurta,
1 adet kuru soğan,
1/2 adet bayat ekmeğin içi,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1/4 paket margarin,
Yeterince tuz ve karabiber.
Yapılışı: 1- Bayat ekmek içini suda ıslatıp suyunu sıktıktan sonra, kıyma, yumurta, rendelediğimiz kuru soğan ve yeterince baharatla birlikte iyice yoğuralım.
2- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, parmak şeklinde yuvarlayalım.
3- Bu köfteleri, tavada ya da fırında kızartalım.
4- Başka bir tencereye, margarin yağını koyup, eritelim. Salçayı ilave ederek 1-2 dakika kavurduktan sonra, 3 su bardağı su koyup, kaynatalım.
5- Yeterince tuz ve karabiber ilave ettikten sonra, köfteleri de tencereye ilave edip, biraz daha pişirelim.
6- Sıcak olarak servis yapalım.



0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler