30 Haziran 2014 Pazartesi

TEPSIDE KADAYIF

Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Tepsimizi tereyağıyla yağlıyoruz.  CEVIZ koyuyoruz. Kadayıfları kesiyoruz ve elimizle birbirinden ayırarak ufalıyoruz. Havalandırdığımız tel kadayıfı yine tepsinin üzerine serpiştirerek koyuyoruz.
Kadayıfın yarısını koyduktan sonra, öğütülmüş  CEVIZI üzerine serpiyoruz. Kalan kadayıfı da üzerine yine havalandırarak koyuyoruz. Üzerine elimizle iyice bastıryoruz  sonra eritilmiş tereyağını döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Ilımış olan şerbeti, ilk sıcaklığı çıkan kadayıfın üzerine gezdirerek döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.

TEPSİDE KADAYIF

400 gr. tel kadayıf
1 kase  DOVULMUŞ CEVIZ
150 gr. tereyağı
ŞERBETİ İÇİN:
4 su b. toz şeker
3 s b. su
1 dilim limon

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler