5 Mayıs 2014 Pazartesi

TAM BUĞDAY UNLU KIYMALI POAÇA

MALZEME LİSTESİ


  • *2 yumurta
  • *1 çay bardağı yoğurt
  • *1/2 paket margarin
  • *1 adet kabartma tozu
  • Alabildiğince un( tambuğday unu
  • *1 fincan limon suyu
  • *200gram kıyma
  • *tuz
  • *3 adet soğan(küçük küçük doğranmış)
  • *susam(1 çay bardağı)

KIYMALI POĞAÇA YAPILIŞI


Yumurtalardan birinin beyazını üstüne sürmek için ayırıyoruz. Diğer yumurtaları, yoğurdu ve ocakta eritilip soğutulmuş margarini karıştırıyoruz. Limon suyumuzu, kabartma tozumuzu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Elimize yapışmayacak duruma geldiğinde un eklemeyi kesiyoruz.Diğer taraftan,kıyma ile soğanı az yağda bir tavada kavuruyoruz. Küçük parçalar alıp, arasına kıyma karışımımızdan koyuyoruz. Tepsinin üstüne yağlı kağıt serip,poğaçaları ayırdığımız yumurta beyazına sonra çay tabağına koymuş olduğumuz susama batırıp tepsiye diziyoruz.170 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler