30 Nisan 2014 Çarşamba

PATATESL KIYMALI KETE

Malzemeler:
1bardak  süt
1 bardak sıvı yağ
11bardak yoğurt
1 kabartma tozu
1tatlı kaşığı  karbonat
Aldığı kadar un
1yumurta sarısı
Yapılışı.
yoğurma kabına unu koyalım ortasını havuz gıbı aç kabartma tozu,karbonat,sut,yoğurt,sıvı yağ,yeterınce tuz bırazda ılıksu göz kararı karıştır un az gelırse azarazarekle yumuşak bır hamur yoğur uzerıne ıslak bez ört dınlendır
İÇ MALZEMELER:
3Adet patates haşlanır ezilir 200gr kıyma, 2soğan yemeklık doğra
kimyon,karabıber,pul biber tuz
haşlananpatatesler  soyulur ezılır kıyma  yemeklık doğranmış soğanla sotelenır baharatlar eklenerek lezzetlendırılır.Açılan hamur yağlanır  hamur ıkıye kesilir malzeme konur rulo yapılıruzerine yumuruta sarısı çörek otu serpılır fırın 180 dereceısıtılan fırında pışer.Çıkınca bez ört dılımle servise hazır.Birtutam sevgı ekleyın afıyet olsun
http.//belguzaranne.blogspot.com

0 yorum:

gönlümden geçenlere bakın

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

bannerımı alırmısınız?


p>”"

gönlümden geçenler

gönlümden geçenler