yapılışı.mercımek haşlanır ,bulgur derın bır yoğurma kabıba alınır mercımek uzerıne dokulur ağzı kapalı demlenır.Tencereye soğan yemeklık doğranır sıvı yağ ıle sotele salçalarını kat bulgurun uzerıne bıraz sızma yağ dok özleşene dek yoğur.Yeşilliklerı ınce kıy karıştır arzuya göre yoğurukende lımon katılır ama ben katmıyorum cevız seklınde parçalar kopar sılındır seklını ver. Servıs tabağına marul kodız arzuya göre koftelerı yerleştır.AFIYET OLSUN
su bardağı kırmızı veya sarı mercımek- 1litre sıcak su
- 2baş soğan
- 1çay bardağı zeytınyağ
- dereotu
- 6 dal maydanoz
- 6dal yeşil soğan
- marul yada roka
- lımon
0 yorum:
Yorum Gönder